GLOW UP!

Programma Do Good & Feel GoodBij glow up! stap je uit je bubbel

Bij glow up! stap je uit je bubbel

Joy is oud-GLOW UPPER! en deed mee aan het programma Do Good & Feel Good van Netwerk Nieuw Rotterdam. Ze begon in de herfst van 2020 en heeft begin 2021 haar MDT certificaat in ontvangst mogen nemen. Joy vertelt ons over haar ervaring bij GLOW UP!:

‘Ik was een Master begonnen in Utrecht en ik kwam erachter dat deze niet bij me paste. Ook was het niet zo leuk omdat veel online was door corona. Maar ik wilde ook niet zomaar stoppen zonder plan. Toen kwam ik GLOW UP! tegen op Instagram en ben ik langs gegaan bij een infobijeenkomst. Ik besloot al snel dat dit een super leuke invulling zou zijn voor mijn tussenjaar en ben toen ook snel gestopt met mijn studie.’

Een hele fijne sfeer in de groep

‘Waar GLOW UP! volgens mij echt voor bedoelt is is om jezelf te ontwikkelen en je sterke kanten te ontdekken. Zo hadden we op woensdag altijd onze groepsdag en deden we trainingen en hadden we het over persoonlijke dingen. Zo herinner ik me nog de weerbaarheidstraining die was heel fijn. Die werd gegeven door twee mannen die dat heel erg leuk deden. Ze kwamen op je af en dan moest je ze stoppen en nee zeggen. Het ging over je personal space, het zorgde voor een groepsgevoel en je leert elkaar hierdoor snel kennen.

We hadden een super fijne en open sfeer in de groep.  Iedereen was heel erg verschillend maar dat was juist zo leuk. Het is heel erg verrijkend voor mij geweest om kennis te maken met alle andere jongeren met verschillende achtergronden en culturen en om dan intensief samen te werken en zo’n programma samen te volgen. Je leert er veel van en ik denk dat ik dat een van de mooiste dingen vond aan GLOW UP!. Ik heb drie jaar lang gestudeerd op de universiteit. Je zit dan echt in je bubbel. Ik sportte via de uni en ik had vrienden via de uni. Na GLOW UP! had ik het gevoel dat ik veel meer onderdeel uitmaakte van Rotterdam en ook door het vrijwilligerswerk wat ik in mijn eigen buurt deed voelde ik me meer thuis in mijn wijk.’

Over 5 jaar droom ik van …

‘GLOW UP! heeft ook zeker bijgedragen aan het kiezen van een nieuwe Master. Zo heb ik gebruik gemaakt van een loopbaancoach die een paar sessies met je mee ging kijken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. We zochten naar allerlei soorten organisaties en hadden het over welke stappen je binnen nu en 5 jaar wil gaan zetten om bij je droombaan of studie te komen. Ik ben heel benieuwd of ik daar over een paar jaar ook echt terecht ben gekomen. Ik heb toen opgeschreven dat ik over een paar jaar voor de Gemeente Rotterdam wil werken. En dan iets op het gebied van beleid maken. Ik loop nu stage bij de Gemeente Dordrecht, dus ik ben in ieder geval goed op weg, wie weet! 🙂

Verder heb ik tijdens GLOW UP! vrijwilligerswerk gedaan bij checkpoint van Stichting SOL. Bij checkpoint lopen bewoners uit de wijk binnen met allerlei vragen waar zij zelf niet uitkomen. Ik hielp bij het inloopspreekuur in Rotterdam Noord met allerlei praktische zaken rondom huisvestigingsproblematiek en armoede. Vaak kwamen ook dezelfde mensen langs bij het inloopspreekuur waardoor je ze leert kennen en kunt doorvragen. Dit vond ik zó leuk en interessant dat ik besloot hier mee verder te willen en ben zo bij mijn huidige Master Public Administration terecht gekomen.’

Ik leer nog steeds nieuwe mensen kennen

‘Ook al is het alweer een tijdje geleden dat ik mijn GLOW UP! heb afgerond, ik ben nog steeds betrokken bij Netwerk Nieuw Rotterdam. Ook ben ik nog steeds taalmaatje van Fatim. Hier ben ik tijdens GLOW UP! mee begonnen. Michiel gaf toen een keer een maatjestraining en vertelde hoe je een maatje wordt en wat daarbij komt kijken. Toen heb ik me aangemeld en werd ik aan Fatim gekoppeld. Fatim is een paar jaar ouder dan ik en woont sinds een paar jaar in Nederland. We hebben inmiddels echt een band opgebouwd. Ik kom elke week of een keer in de twee weken bij haar thuis en dan kletsen we over familie of over haar geboorteland of wat ze gek of grappig vindt aan Nederland. Verder doe ik af en toe mee met leuke groepsactiviteiten van Netwerk Nieuw Rotterdam zoals de kerstactie en was ik een keer gastspreker bij een Doing Good Meeting in de Machinist. Het is altijd gezellig en ik leer nog steeds nieuwe mensen kennen.’

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.