GLOW UP!

Programma Do Good & Feel GoodTristan’s GLOW UP! Verbinding, Groei en Autisme in Rotterdam

Tristan’s GLOW UP! Verbinding, Groei en Autisme in Rotterdam

Tristan (25) volgt momenteel het GLOW UP! programma Do Good & Feel Good van Netwerk Nieuw Rotterdam. Terwijl hij lekker buiten zit te genieten van de zon, vertelt hij over zijn ervaring met GLOW UP! tot nu toe.

Activiteit met de GLOW UP! groep

Ik studeer Social Work en zit in mijn eerste studiejaar. Via een stagemarkt die georganiseerd werd door mijn school ben ik bij GLOW UP! terechtgekomen. Ik zie GLOW UP! als een tussenstap ,want uiteindelijk wil ik psycholoog worden, Daarom sprak GLOW UP! mij ook zo aan.  Je bent veel met mensen bezig en leert een hoop over communicatie. Ik heb de mens en hoe hij zich gedraagt mijn hele leven al interessant gevonden. Dit komt denk ik ook door mijn autisme.

Je leert van elkaar en van elkaars verhaal

Je volgt GLOW UP! met een fijne groep en dat is echt fantastisch! Je groeit in de programma weken zo snel naar elkaar toe. Je gaat normaal gesproken niet zo snel de diepte in met elkaar, maar door de trainingen leer je elkaar heel snel kennen en kun je op die manier ook echt connecten en open en eerlijk zijn met de groep. Je leert hierdoor ook van elkaar en van elkaars verhaal.

Op de beat

Ik vind het lastig om een favoriete training uit te kiezen. Maar wat mij echt heeft verrast is de Djembé workshop. We moesten als groep allemaal tegelijkertijd op de beat op Afrikaanse trommels trommelen. Ik had niet verwacht dat dit soort trainingen ook voorbij zouden komen, maar eigenlijk doen we heel veel van dit soort activiteiten. We zijn ook een keer naar een trampolinepark geweest en we gaan regelmatig op dinsdag met de hele groep ook ergens klimmen. Dit zorgt er ook weer voor dat de groep heel hecht is en je elkaar snel beter leert kennen. Het is geen makkelijke tijd, gaat Tristan verder. Alles is heel duur geworden en daardoor vind ik het lastig om leuke dingen te doen en te ontdekken. GLOW UP! helpt mij hierbij.

Ik ben buddy van iemand die ook autisme heeft

Samen met mijn buddy boodschappen doen

Ik doe vrijwilligers werk bij Laurens en help met activiteiten zoals wandelen met ouderen en stoel yoga,  dat is echt super grappig en leuk! Daarnaast ben ik buddy van iemand die ook autisme heeft. Ik herken heel veel dingen van mezelf in hem, waardoor de klik er heel snel was. Voorheen ging mijn buddy nooit naar buiten en inmiddels gaan we samen wandelen, boodschappen doen en sporten. Ik zie dat het hem echt goed doet en dat doet mij ook goed! Het is een grote verantwoordelijkheid waarin ik ook goed wordt begeleid door de jongerenwerkers van GLOW UP!. Die kunnen duidelijkheid voor mij scheppen op bepaalde vlakken. Wat ik ook nodig heb door mijn autisme.

Wil jij net als Tristan leuke dingen ondernemen samen met een toffe groep jongeren? Meld je aan voor GLOW UP

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.