fbpx

Over ons_

GLOW UP!_

Veel jongeren leven tegenwoordig naast elkaar en niet met elkaar. Met GLOW UP! willen wij ervoor zorgen dat iedereen meetelt in Rotterdam, iedereen klaarstaat voor elkaar en elkaars leefwereld leert te begrijpen. Wij maken GLOW UP! een programma voor jongeren waarbij zij verantwoordelijkheid nemen, impact maken en persoonlijke groei doormaken! We helpen jongeren bij het vinden van een aansprekende plek om zich in te zetten, met als einddoel een sociaal Rotterdam waarin bewoners zorg dragen voor elkaar en actief burgerschap de norm is.

Over ons

Gemeente Rotterdam + -

De gemeente Rotterdam beweegt mee met de energie van de stad. Bewoners, kennisinstellingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties innoveren en realiseren het nieuwe Rotterdam. Zij geven inhoud aan de sociale structuren en de nieuwe economie. Jonge Rotterdammers zijn pioniers, pakken hun rol en bouwen actief mee aan de sociale en duurzame stad van morgen. Het stadsbestuur ondersteunt hen daarin.

Meer informatie

Starters4Communities + -

Meer impact? Maak er werk van! Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt.

Meer informatie

Unie Van Vrijwilligers + -

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) zet vrijwilligers in als maatje bij mensen thuis en bij organisaties op het gebied van zorg, welzijn, sport, onderwijs, kunst en cultuur. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Meer informatie

Netwerk Nieuw Rotterdam + -

Netwerk Nieuw Rotterdam is een jongeren vrijwilligersnetwerk. Wij inspireren en activeren jongeren tussen de 12 en 27 jaar om samen eenzame en kwetsbare Rotterdammers te helpen. Dit doen we door allerlei verschillende activiteiten zoals disco dansen met ouderen, koken voor daklozen en spelletjesmiddagen in het AZC. Maar ook het zijn van een bezoekmaatje, het geven van huiswerkbegeleiding of taalles! Tegelijkertijd vormen wij een netwerk waar je andere vrijwilligers kan leren kennen, vrienden kan maken en samen toffe activiteiten doet! Je bent van harte welkom.

Meer informatie

Zorgzaam010 + -

Zorgzaam010 is een online matchingsplatform voor vrijwillige inzet in Rotterdam. Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft, waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas, passie voor photoshoppen of een uurtje voetballen op zondag. Op ons platform verbinden we iedereen die iets wil betekenen met iedereen die iets nodig heeft. Van de buuf op de hoek, lokale of nationale stichting tot bedrijf en overheid. Van één keer tot veel meer. Je helpt een ander en hebt ook nog eens een toffe ervaring.

Meer informatie

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

Maatschappelijke Diensttijd

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.