fbpx
i

GLOW UP!

Get to know GLOW UP!: sluit aan bij een infomiddag

Twijfel je nog over het starten van jouw GLOW UP! of wil je voordat je je aanmeldt eerst meer te weten komen over wat het nu precies is en wat je allemaal kunt doen? We got you! Daarom organiseren we elke maand 2 infobijeenkomsten waar jij vrijblijvend bij kunt aansluiten. Hieronder lees je wat zo’n infobijeenkomst is, wat je er te weten gaat komen en hoe je je kunt aanmelden. 

In september starten we weer met een gloednieuw GLOW UP! programma waar jij onderdeel van uit kan maken. Samen met 60 andere jongeren ga je een half jaar jezelf ontwikkelen en de wereld op jouw manier een beetje mooier maken. We begrijpen dat dit een flinke stap is. Je 20 uur in de week hieraan committeren is niet niks! Daarom proberen we je zo goed mogelijk vooraf te informeren over wat het programma inhoud, wat je kunt verwachten qua sfeer en begeleiding en bij wat voor organisaties jij aan de slag kunt.

Om deze reden organiseren we elke twee weken een informatiebijeenkomst (offline en online). Dit is een korte (ongeveer 2 uurtjes) meet-up waar jij al je vragen kunt stellen over GLOW UP! en een goed beeld krijgt of dit programma bij jou past. Ook leer je alvast de coördinatoren en andere deelnemers kennen.

Hoe ziet zo’n infobijeenkomst eruit?

Nice to meet you!

Elke bijeenkomst start met een kort voorstelrondje. Je leert zo de andere jongeren kennen maar ook de coördinatoren. ‘Hier begint het al meteen interessant te worden vind ik. De groep jongeren die aan GLOW UP! meedoet is ontzettend divers en heeft veel verschillende achtergronden en leeftijden. Je komt meteen in aanraking met jongeren waarmee jij bijvoorbeeld nooit in de klas hebt gezeten, die anders in het leven staan of die hele andere dingen hebben meegemaakt dan jij. Maar dat is juist super leuk want iedereen zit er op dat moment met hetzelfde doel namelijk: interesse in GLOW UP!, en dat verbindt, vertelt Mandy, projectcoördinator GLOW UP!.

Alles wat je moet weten

Na een voorstelrondje krijg jij informatie over het programma van GLOW UP!, wat voor soort vrijwilligerswerk je zou kunnen doen of wat de mogelijkheden zijn om je eigen project op te zetten. Ook hoor je meer over de trainingen en workshops die je kunt volgen en hoe je jezelf op deze manier verder kunt ontwikkelen. Er wordt tijdens een infobijeenkomst ook altijd geprobeerd om een vorige deelnemer te laten vertellen over zijn of haar ervaring, zoals Luana die tijdens de coronacrisis zelf mondkapjes ging maken.

Let’s get started

Na de informatiesessie gaan we samen meteen aan de slag met een opdracht. Je gaat in een klein groepje nadenken over een maatschappelijk probleem zoals bijvoorbeeld eenzaamheid. Hoe zou jij dit aanpakken, wat zou je hieraan kunnen doen en wat denk je dat helpt om dit te voorkomen? We gaan samen op een creatieve manier nadenken over oplossingen. En of dit nu een wijkkrant is of een buurt-bbq, alle ideeën zijn goed!

Vragenvuur

Na deze bijeenkomst weet je als het goed is wat het programma inhoud en of je hier wel of niet energie van krijgt. Je kunt al je vragen uiteraard stellen en achteraf aangeven of je interesse hebt om een intakegesprek in te plannen om samen verder te kijken hoe je jouw GLOW UP! zou willen invullen.

Meld je hier aan voor een infobijeenkomst

Wil jij je aanmelden voor een infomiddag? Dat kan hier. Vul hier het formulier in en kies voor een online of offline bijeenkomst en meld je aan. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.