fbpx
i

GLOW UP!

Rotterdamse kas

GLOW UPPER! SANNE VERTELT

Wat hopen onze GLOW UP’ers in Rotterdam te ontdekken? En waar zijn zij allemaal mee bezig? Sanne de Hoop deelt haar verhaal!

Eva droomt al heel lang over auto parkeerplaatsen naast de kas. Ze wil dat de kas voor iedereen toegankelijk is. Hiermee kunnen mensen van ver of mensen die slecht ter been zijn ook de kas bezoeken. Voor nu wil Eva er 4 hebben. Elk anders uitgevoerd, om te laten zien dat een parkeerplaats op meerdere manieren duurzaam kan worden uitgevoerd.

Emma en ik hadden beide het doel om in de kas iets fysieks te maken en achter te laten. Deze opdracht wilden wij dus wel onder handen nemen. Het was een heel proces van; stenen uit de grond halen met een koevoet; de grond gelijk maken met een houten lat; een worteldoel neerleggen met een plastic raster; en tot slot schelpjes scheppen als afwerking. Wij zijn hier van 10:00 – 16:00 mee bezig geweest. Ik had niet verwacht in 1 dag klaar te zijn. Het gaf een enorme voldoening om een idee te hebben, uit te voeren en het eindresultaat zo snel te zien.

Er staat dus nu een parkeerplaats die gebruikt kan worden door bezoekers. Ik weet toevallig dat er een vrouw die iets slechter ter been is, hier gebruik van maakt. Zij kan nu makkelijker naar de kas komen.

Dit is de eerste parkeerplaats van de 4. Wij hebben dus een beginnetje kunnen maken. Bij de kas is alles stap voor stap. Je ziet dat ze elke dag een stukje verder komen. Het is leuk om een steentje bij te dragen aan de progressie van de kas. De kas is echt een inspiratieveld voor een duurzamere toekomst.

THANKS SANNE!

meld je ook aan voor glow up! kom naar een van onze infobijeenkomsten

Wil jij je aanmelden voor een infomiddag? Dat kan hier. Vul hier het formulier in en kom gezellig langs. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.