fbpx
Programma GLOW UP!

GLOW UP! programma_

GOOD TO
KNOW

Het GLOW UP! programma is voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud. Het is serious business want je zult er een half jaar lang, 16-24 uur per week mee bezig zijn. Zie het als een investering van jouw tijd in jouw toekomst. En dat je daarmee ook nog impact maakt en iets terugdoet voor ons mooie Rotterdam, dat is dan weer mooi meegenomen ;).

September 2021 start er een nieuw programma.

In september 2021 gaat er een nieuw programma van start. Ben jij erbij? Vul het contactformulier in om meer informatie te ontvangen of voor antwoord op al je vragen.

Trainingen
Praktische ervaring opdoen
Teambuilding
Fun

Maatschappelijke diensttijd_

De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Tijdens de maatschappelijke diensttijd is het belangrijk dat het je helpt als jongere om erachter te komen waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent. Er zijn door heel Nederland ontzettend veel mooie projecten voor jongeren opgezet om dit te gaan ontdekken. Het GLOW UP! programma is een van deze projecten, speciaal voor jongeren in Rotterdam.</p> <p>FYI alle trainingen worden in het Nederlands gegeven.

Wat ga je doen?_

1. READY,
SET, GO!_

De eerste week van het GLOW UP! programma kun je zien als een soort introductieweek. Je leert de andere jongeren kennen die tegelijkertijd starten, je volgt inspiratiesessies en workshop en we gaan samen met jou kijken naar je talenten en interesses. Na deze week heb je een goed beeld van wat er je te wachten staat.

2.
ORIENTATE_

Tijdens deze oriëntatiefase ga je langs bij verschillende maatschappelijke organisaties om te kijken waar jij super enthousiast van wordt of waar jij liever uit de buurt blijft. Je maakt zo kennis met verschillende projecten en gastorganisaties waar je dan later aan de slag kunt tijdens het GLOW UP! programma.

3. CHOOSE_

In deze fase van het GLOW UP! programma kies je een project waar jij happy van wordt en wat bij jou past. Ook krijg je trainingen die hierbij aansluiten en is de mogelijkheid om kleine activiteiten op te pakken of om maatje te worden. We sluiten deze periode samen af met een evenement om te vieren wat we allemaal al bereikt hebben.

4.
ARE YOU SURE?_

Je hebt al even mogen proeven van allerlei verschillende projecten / sectoren en organisaties. Je kunt nu dan ook de keuze maken of je bij je project blijft en dit doorzet of dat je voor een heel ander project wilt kiezen. Je kunt zelfs een eigen project opzetten met andere jongeren of geheel zelfstandig! Ook in deze fase sta je er niet alleen voor en krijg je trainingen die je helpen bij jouw traject.

5.
LOOK BACK AND LOOK FORWARD_

We kijken samen terug op wat je de afgelopen 20 weken hebt gedaan en sluiten jouw GLOW UP! af met een super toffe slotviering. Oh en wat we zeker niet mogen vergeten: je ontvangt ook nog eens aan het eind van je traject een erkend certificaat!

Geef je hier op

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.