GLOW UP!

Programma Impact OndernemenGLOW UP! past precies bij mijn zoektocht

GLOW UP! past precies bij mijn zoektocht

Juul is oud-GLOW UPPER! en deed mee aan het programma Impact Ondernemen van Starters4Communities. Ze heeft ondertussen haar MDT certificaat al in ontvangst mogen nemen en vertelt ons meer over haar GLOW UP!:

‘Impact maken in Rotterdam door lokale mensen en organisaties te verbinden, dat is wat ik op een dag wil bereiken. Door de veelzijdigheid van deze stad vind ik het lastig om te weten in welke sector ik werkzaam wil zijn. Bij GLOW UP! kan ik me oriënteren bij verschillende organisaties en past daarom perfect bij mijn zoektocht.

Momenteel doe ik vrijwilligerswerk bij Kledingbank Past. Hier onderzoek ik het imago en de doelgroep, want wie zijn de mensen die graag komen shoppen in deze tweedehandswinkel? Voor dit onderzoek heb ik klanten geïnterviewd om ze beter te leren kennen. Ze vertelden onder andere waarom ze graag tweedehands winkelen: “Ik vind het heerlijk om te zoeken naar pareltjes!” of “Ik koop liever tweedehands, dat is beter voor het milieu.”

Tijdens het analyseren van de gesprekken probeer ik overlappende eigenschappen in levensstijlen te ontdekken. Deze eigenschappen heb ik samenvoegt tot één persona: ‘Maayke’, een Rotterdamse, milieubewuste vrouw die het liefst kleding draagt die niet iedereen heeft.

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.