fbpx

GLOW UP! organisaties_

GLOW UP!
deelnemers bij jouw organisatie

GLOW UP! Rotterdam is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd. Jongeren gaan zich 20 uur in de week inzetten. Het programma is gericht op iets doen voor een ander, de stad Rotterdam en inzicht krijgen in zichzelf; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In het programma staat per week 14 tot 16 uur centraal voor het doen van vrijwilligerswerk en 4 uur per week voor groepsbijeenkomsten die gericht zijn op hun persoonlijke ontwikkeling. Het GLOW UP! programma wordt uitgevoerd door Netwerk Nieuw Rotterdam, Unie Van Vrijwilligers, Rotterdammersvoorelkaar, Gemeente Rotterdam en Starters4Communities.

Ben jij een organisatie binnen de cultuursector, zorg en welzijn, sportsector, buurtiniatieven of sociale onderneming? Ben jij enthousiast om met jonge vrijwilligers te werken en hen te begeleiden in hun vrijwilligersactiviteiten, persoonlijke ontwikkeling en werkhouding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk hier het gehele programma

Wat levert het jouw organisatie op?

Minimaal 3 maanden lang krijg je geïnteresseerde jongeren over de vloer die gemotiveerd zijn om zichzelf in te zetten voor een ander en daarbij zichzelf verder willen ontwikkelen op persoonlijk, maatschappelijk en professioneel vlak. Waarbij de gastorganisatie onderdeel wordt van GLOW UP! Rotterdam. Als gastorganisatie kan je jongeren goed inzetten op zowel kortlopende als langlopende projecten waarbij je extra hulp kunt gebruiken

jonge vrijwilligers

Wat verwachten
we van jouw organisatie?

Begeleiding + -

Je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar om de vrijwilliger(s) te begeleiden, zodat zij hun taken kunnen uitvoeren en ook reflectie krijgen op hun professionele ontwikkeling. Ook zorg je ervoor dat er één vast aanspreekpunt is binnen jouw organisatie voor de vrijwilliger(s) en voor de begeleider van GLOW UP!.

Aantal jongeren + -

We plaatsen jongeren zoveel mogelijk in teams van minimaal 2 en maximaal 5 deelnemers bij een organisatie. Waar individuele plaatsing wenselijker is, dan is dit ook mogelijk.

Tijdsperiode programma + -

De jongeren gaan minimaal 8 tot maximaal 16 uur per week aan de slag als vrijwilliger binnen jouw organisatie. Dit voor een duur van minimaal 3 tot maximaal 6 maanden.

Soort vrijwilligerswerk + -

Het vrijwilligerswerk dient als middel voor de jongeren om te groeien op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk vlak. Hiervoor wordt er van jouw organisatie verwacht dat er een heldere taakomschrijving wordt opgesteld met duidelijke afspraken met wat er van de vrijwilliger wordt verwacht.

Flexibiliteit + -

De vrijwilligersactiviteiten die je als organisatie kan aanbieden beschikken over een variatie van kleine activiteiten tot een grotere gestructureerde vrijwilligersopdracht. Waarbij het mogelijk is dat de vrijwilliger flexibel aanwezig kan zijn met daarbij ook gestructureerde afgesproken momenten voor het uitvoeren van de activiteiten.

Wat kun je van GLOW UP! verwachten?

GLOW UP! start met twee programma's per februari 2020, waarbij er per programma 2 begeleiders zijn. Elke jongere krijgt zijn/haar eigen begeleider. De begeleider houdt nauw contact met de jongere en is het vaste aanspreekpunt gedurende het programma, zowel voor de jongere als de gastorganisatie. De begeleider heeft wekelijks contact met de jongere over hoe de voortgang gaat in de samenwerking en ook over zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Wekelijks is er een vaste dag waarbij alle jongeren samenkomen waarbij zij reflectie momenten hebben over hun vrijwilligerswerk en tevens kennis en vaardigheden opdoen in specifieke onderwerpen. Verder zorgt GLOW UP! voor het aanvragen van de VOG's (verklaring omtrent goed gedrag).

Kopje koffie drinken?

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

Maatschappelijke Diensttijd

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.