GLOW UP!

Programma Do Good & Feel Goodde GLOW UP! van carmen een Zoektocht Naar Vrijwilligerswerk, Vertrouwen en Persoonlijke Groei

de GLOW UP! van carmen een Zoektocht Naar Vrijwilligerswerk, Vertrouwen en Persoonlijke Groei

Carmen (20) volgt momenteel het GLOW UP! programma Do Good & Feel Good van Netwerk Nieuw Rotterdam.  Carmen vertelt over haar ervaring met GLOW UP! tot nu toe.

Op zoek naar mijn passie en toekomst!

Ik zat al een tijdje niet op mijn plek bij mijn oude werk toen mijn collega en oud-GLOW UP! deelneemster over GLOW UP! vertelde. Ik wilde onderzoeken wat ik wil met mijn toekomst, wat voor baan ik wil en met wat voor mensen ik het leuk zou vinden om mee te werken. Na wat uitleg van mijn collega ben ik zelf gaan kijken welk programma het beste bij mij zou passen, waarna mijn keuze voor Do Good & Feel Good snel was gemaakt. Na een bezoek aan het info uurtje heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mezelf aangemeld.

Mijn GLOW UP! Ontdekkingstocht!

Op een van de eerste dagen van GLOW UP! kwamen er verschillende Rotterdamse organisaties langs om te vertellen over het vrijwilligerswerk waar je allemaal uit kunt kiezen. Het Clubbussie van Netwerk Nieuw Rotterdam leek mij wel heel erg leuk, maar na een aantal keer meelopen kwam ik er achter dat dit toch niet bij mij paste. Ik heb dit toen aangegeven bij de begeleiders van GLOW UP!. Dit vond ik nog best lastig, maar de begeleiders hebben mij hier heel fijn in ondersteund. Zo kwam ik al snel bij een nieuwe organisatie terecht waar ik wél heel blij van werd.

Van Verrassing tot Verbinding bij Laurens Verpleeghuis

huis Ik kwam bij Laurens terecht, dat is een verpleeghuis. Ondanks dat ik voor mijn deelname aan GLOW UP! al op verschillende plekken vrijwilligerswerk deed, heeft het vrijwilligerswerk bij Laurens mij echt verrast! Bij Laurens help ik nu mee met verschillende activiteiten zoals muziekmiddagen. Ook ga ik regelmatig 1-op-1 met een bewoner wandelen. Het is heel fijn om de mensen hiermee te kunnen helpen. Bij Laurens geven ze je ook echt een fijn gevoel. Ze betrekken je bij de dingen die er spelen in het leven van de mensen, waardoor ik een gevoel van vertrouwen en betrokkenheid krijg. Ik zou hier ook graag willen gaan werken in het restaurant.

Vertrouwen Opbouwen en Grenzen Verleggen

De training die er echt voor mij uitsprong is die van het Confro Theater gegeven door Ramon. Deze training heeft een van de eerste weken plaatsgevonden en heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen onderling bij de groep deelnemers heel snel is opgebouwd. Ramon weet op een super fijne manier vragen te stellen en een veilige sfeer te creëren. Zo hebben we over de streep gedaan waarbij er een vraag werd gesteld en je over een streep op de vloer moest lopen als dit op jou van toepassing was. Ook mochten we op de tafel staan en ons letterlijk in de groep laten vallen. Het zo vroeg opbouwen van vertrouwen binnen de groep heeft er ook voor gezorgd dat het bespreken van onze ervaringen op stage heel fijn en makkelijk gaat.

GLOW UP! Brengt me terug in mijn element

Na mijn studie fotografie ben ik gelijk gaan werken en miste ik op een gegeven moment het contact met leeftijdsgenoten en wat structuur. Ook zat ik even wat minder in mijn vel. Door mijn deelname aan GLOW UP! heb ik dit weer helemaal gevonden en zit ik ook weer een stuk beter in mijn vel!

Wil jij net als Carmen leuke dingen ondernemen samen met een toffe groep jongeren en jezelf ontwikkelen? Meld je aan voor GLOW UP!

Jouw tijd, jouw talent, jouw toekomst

mdt logo

GLOW UP! is onderdeel van de MDT.

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT. Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl.